Morgenstond…

Donderdagmorgen, 5u 14: Voor het eerst deze week heb de wekker een keertje laten snoozen en ben een kwartiertje langer blijven liggen, genietend van de twilight zone die daarna steevast intreedt. Net als de eerdere ochtenden deze week bedenk ik wat me vandaag te wachten staat en wat daarvan het leukst is. Die gedachten helpen je om gemakkelijker uit je bed te komen, zo belooft drill-instructor Larssen. Zal best, maar aangezien ik nog niet één avond stipt om 22u het licht uit heb gedaan, gun ik mezelf vandaag een kwartiertje extra. Ik rek me uit en merk dat de spierpijn in mijn benen bijna weg is. Vandaag hoef ik niet hard te lopen, van overbelasting wordt niemand wijzer.

In plaats van mijn renkleren trek ik een Noorse Onesie aan en installeer me achter mijn laptop. Ik realiseer me dat ik nog niet één ochtend ben begonnen met koffie (en een Lucky) en dat ik zelfs geen zin heb in koffie. Raar, maar waar.
Het is de bedoeling dat ik vandaag de website van Een waar woord afmaak. Die staat nu al sinds januari in de steigers, maar doordat er steeds andere klussen tussendoor kwamen heb ik hem nooit afgemaakt. Ik neem me voor dat ‘ie om 10u online moet. Na een uurtje breng ik Kosjka naar het hondenhotel. Ze krijgt deze week niet de aandacht die ze verdient en mag het hele weekend de baas spelen over soortgenoten. Super geconcentreerd werk ik daarna drie uur aan één stuk en dan kan www.eenwaarwoord.nl online.

Om een gewoonte van 23 jaar af te leren heb je hulp nodig

Ik realiseer me dat ik de hele ochtend nog niet aan roken heb gedacht. De medicijnen die ik op advies van mijn huisarts slik werken dus toch. De reden dat ik juist vandaag gestopt ben is omdat je op de donderdag in de helweek iets moet doen dat buiten je comfortzone ligt. En als ik iéts comfortabel vond de afgelopen jaren was het wel een Lucky, of 20 per dag…

Ik verruil mijn rode hooded-joggingpak-uit-één-stuk voor een net overhemd, spijkerbroek en motorlaarzen. Trim baard en fatsoeneer mijn haar (Van Larssen moet je tijdens deze week aandacht aan je voorkomen besteden, maar voor een op een woonboot werkende schrijver is dat mijns inziens niet iedere dag noodzakelijk). Daarna rijd ik op de motor naar Zaandam om op de headquarters van Counter Content verder te werken aan een whitepaper over de nieuwe bijtellingsregels in 2016 in opdracht van ALD Automotive. Tussendoor een bijpraatoverleg met collega’s Dennis en Raymond over de verschillende klussen die we op dit moment in portefeuille hebben. Om 16u rond ik de concepttekst voor de whitepaper af en maak nog een begin met het ontwerp van een educatief gezelschapsspel: een idee van Marie-Louise waar we samen stinkend rijk mee hopen te worden…

Ik ben om 18u weer thuis, kook snel een maaltijd, eet die gezellig samen met Marie-Louise op en pak daarna mijn sporttas weer in: om 20u weer kickboksen. De training is zwaar maar lekker. Mijn spierpijn is zo goed als weg en ik merk dat mijn conditie toeneemt: regelmatig volledig buiten adem, maar toch binnen een halve minuut weer hersteld. Ik neem een lange douche en rijdt naar huis. Leg onderweg bijna mijn motor op zijn kant doordat mijn achterwiel in een gladde bocht wegglijdt maar houdt hem nog net in bedwang.
Thuis eet ik nog een bak yoghurt met muesli en zet ik een grote pot thee en dan is het 22u. Naar bed mag niet vannacht: laat de helnacht maar beginnen!

One thought on “Helweek, dag vier

Comments are closed.