Maandag 30 maart 2015, 04:58u. Ik zet de wekker op mijn I-phone 1 minuut voordat die, met een nieuw geïnstalleerde ringtoon, zou afgaan uit. Onrustig geslapen, mijn hoofd was druk met de week die komen gaat en aan haar gewoel te merken was Marie-Louise net zo zenuwachtig. Ik sluip naar de keuken waar mijn hardloopkleren klaarliggen. Gekkenwerk! Om 5u hardlopen… het is verdomme nog pikdonker!

4,5 kilometer

Eenmaal een kilometer onderweg ga ik het waarderen. Ik moest toch een keer beginnen met trainen voor de 11-dorpenloop. En sinds Rolf me zo gek gekregen heeft mee te doen aan de Mudmasters wil ik daar ook geen modder(!)figuur slaan. Ik loop eigenlijk zonder al teveel moeite 4,5km in een half uur: kan veel beter, maar hé, het was lang geleden.

Eenmaal thuis print ik het schema voor de rest van de week uit. In de afgelopen weken heb ik deze week minutieus gepland. Niet alleen heb ik bij familie en vrienden om feedback op mijn persoontje gevraagd, waardoor ik beter in staat zou moeten zijn mijn goede en slechte eigenschappen onder ogen te zien en daar deze week iets mee te doen, ik heb ook mijn ultieme doelen bepaald, zowel voor de helweek als voor de komende 5 jaar.

Ik maak een uitgebreid ontbijt voor mezelf, Marie-Louise en de jongens. Gebakken eieren voor naar school. Leuk, al om 7u met zijn allen aan de keukentafel: alsof iedereen er vrolijk van wordt.

Schema voor de week

Nadat ik Ties naar school heb gebracht en drie kwartier met mijn psycholoog heb gesproken, wandel ik een uurtje met Kosjka. Daarna stop ik de eerste van 5 wasmanden in de wasmachine en zet me achter mijn laptop. Ik schrijf een artikel over en voor een oud-collega die met pensioen gaat, bel eindelijk mijn verzekering met een vraag waar ik al een half jaar mee rondloop en verwerk alle feedback die ik heb ontvangen in een excelsheet. Behoorlijk confronterend. Daarna pas ik de website voor een nieuwe klant aan.

Na de lunch bak ik twee grote brownies voor Ties. Die gaat ze trakteren op school omdat hij afgelopen weekend 11 is geworden. Terug achter de laptop om mijn goede en slechte eigenschappen en gewoonten in kaart te brengen: opdracht van Erik Bertrand Larssen, de schrijver mijn Handboek Soldaat voor deze week. Bedoeling is dat je je slechte gewoontes/eigenschappen afzweert of afzwakt en de goede versterkt. Een confronterend klusje. Het kost me uren.
Daarna rijdt ik naar de AppleStore om een oude Iphone te laten resetten. Ties krijgt voor zijn 11de verjaardag de oude van Tijn en Tijn dan de oude van mij. Maar omdat ik dat apparaat ooit van afstand heb gewist, is het onmogelijk het ding nu opnieuw te installeren. De Apple-medewerker heeft het binnen 5 minuten wel voor elkaar.

Na het avondeten – dat ik al om 17u nuttig, ik heb de hele dag gruwelijke honger – pak ik mijn sporttas in: stootzaktraining bij Kenamju, mijn nieuwe sportschool in Haarlem (vrees niet Wout Kist, ik blijf ook bij jullie trainen). Het oude fitnessabonnement waar ik zo weinig gebruik van maakte is opgezegd. Nog even die website van vanochtend controleren, mail wegwerken en dan op de fiets. Eerst nog even de tassen van de jongens bij hun vader afgeven en daarna knokken!

Ik ben om 21:30u thuis. Schrok nog een bak yoghurt met muesli naar binnen, lees het hoofdstuk over morgen in Helweek en ga uiteindelijk om  22.35 naar bed. De slaap komt snel.